Uniform, kentekens en dassen

Iedereen weet dat je in de scouts een uniform draagt. Dat Scouts en Gidsen Vilvoorde geel-zwarte dassen heeft. Maar hoe zit het daar voor de rest eigenlijk mee? Waar kan je je uniform kopen? Waar vind je de dassen en de kentekens? Wie moet het uniform dragen? Hoe moeten de kentekens op het hemd genaaid worden?

Waar koop ik een uniform (hemd, scoutsbroek of scoutsrok,....)

Je unform kan je kopen in een Hopper-winkel of de SON.

Je kan eens een kijkje nemen op hun site: http://hopper.be/winkel/ of http://www.sonkamp.be/
Daar vind je tal van adressen van winkels. Je kan ook altijd je uniform bestellen via de website.

Wist je trouwens dat je met je lidkaart van Scouts en gidsen Vlaanderen korting krijgt in alle Hopper-winkels en in De Banier?

Waar koop ik dassen en kentekens?

Dassen en kentekens kan je kopen bij ons op de scouts, iedere eerste zondag van de maand. Een das bij ons kost 11 euro en is enkel bij ons te verkrijgen. De prijs van kentekens hangt af van welk kenteken je wilt kopen.

Wie moet een uniform dragen?

Alle leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen moeten een uniform dragen. Enkel voor onze kleine kapoentjes is een uniform nog niet verplicht. Zij zullen nog veel groeien en hebben dan snel weer een nieuw uniform nodig. Iedereen draagt wel een das met zijn/haar jaarkenteken erop.

Hoe en welke kentekens moeten op het uniform genaaid worden?

Rechterarm:

Groepslintje:

Takkenteken:

Kapoenen Welpen
Akabe Jonggidsen
Gidsen en verkenners Jin
Leiding

Boven rechterborstzak

jaarkenteken: Allemaal Abnormaal

Boven linkerborstzak:

Landkenteken: België

Op linkerborstzak:

Belofteteken: voor jongens en voor meisjes

jongens                   meisjes

Linkerarm:

Internationaal kenteken: Scouts (jongens) en Gidsen (meisjes)

Scouts - jongens                Gidsen - meisjes

Vlaanderen kenteken:

Provinciekenteken: Vlaams-Brabant

District kenteken: WithLove B14

Rug of andere plaatsen:

Oude jaarkentekens kunnen op de rug genaaid worden, maar is geen verplichting. Takkentekens kunnen ook bijgehouden worden.