VOSOG Vilvoorde

Welkom op de webpagina van VOSOG Vilvoorde. VOSOG bestaat in 2023 al 50 jaar, wat we in juni al vierden op de Hoge Rielen: 

Hier kom je te weten wie we zijn en wat we doen

VOSOG staat voor Vlaamse Oud-Scouts en Oud-Gidsen. In ons geval zijn dat de Vilvoordse Oud-Scouts en Oud-Gidsen ;-) Iedereen die bij Scouts en Gidsen Vilvoorde, of vroeger bij VVKSM Vilvoorde, heeft gezeten is welkom om aan te sluiten, al dan niet samen met partner en/of kinderen.

Doorheen het jaar doen we een aantal activiteiten met VOSOG Vilvoorde zelf. Dat kan verschillen van jaar tot jaar. Dat kunnen wandelingen, zoektochten, kookworkshops, ... zijn, maar het kan ook spectaculairder: zo zijn we een paar jaar geleden gaan curlen.

Eind augustus is het tijd voor het hoogtepunt van het jaar: dan gaan we samen op weekend.

We organiseren elk jaar ook 2 open activiteiten: de Ierse avond in januari en onze dropping in mei. Aan deze activiteiten kan iedereen deelnemen, ook niet VOSOG'ers. 

Daarnaast ondersteunen we de Vilvoordse scoutsgroep, door bijvoorbeeld te tappen op Skoetefest en helpen bij de terugkomst van het kamp. We steken ook graag een handje toe bij speciale feesten (bijv. opening nieuwe lokalen) of als er gewoon nood aan is, zoals met het stormkamp van een paar jaar geleden. En natuurlijk gaan we samen eten op hun Italiaanse avond.

Kijk zeker ook eens naar de foto's en de Evergreen, ons tijdschriftje.