Wat is scouting?

Scouts en gidsen is een jeugdbeweging die zich richt op kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Scouts speelt zich af in de vrije tijd en draagt bij tot de ontspanning en opvoeding van kinderen en jongeren.

Speels en met een groot hart voor avontuur geeft scouts en gidsen een plek waar ze samen kunnen opgroeien en zichzelf ontplooien. Een leeftijdstak biedt de jongens en meisjes een ruimte om zich te ontwikkelen tot sportieve, creatieve en sociaal bewogen mensen. Een plaats waar ze zich een eigen visie en levenshouding kunnen vormen en leren hiervoor op te komen. Ze leren ook rekening houden met anderen.

Scouts wil niemand forceren om grenzen van eigen mogelijkheden te overtreffen of om tegen eigen inzichten in te handelen. Scouting is niet dwingend. Wél wil scouting kinderen en jongeren prikkelen en uitnodigen om hun eigen mogelijkheden te verkennen, talenten aan te scherpen.

Door elk jaar op weekend te gaan en in de grote vakantie een hele week op kamp krijgen scouts en gidsen een grote verantwoordelijkheid die hen doet groeien door de jaren heen.

Onze groep

Wie

Bij ons in de scouts zijn alle kinderen en jongeren welkom vanaf 6 jaar of vanaf ze in het eerste leerjaar zitten. Kinderen die willen spelen, leren, ontdekken en op avontuur willen gaan.

Verbindingstraat Paviljoen 6, 1800 Vilvoorde

Elke zondag, behalve de laatste zondag van de maand
Voor de kleine takken (kapoenen, welpen en akabe): 14u – 17u
Voor de grote takken (jonggivers, givers en jin): 14u – 18u
Soms zijn er uitzonderingen, maar daarvoor geven we elke maand een boekje, genaamd ‘De Windroos’ waarin de planning van elk tak gegeven wordt.

Hoe

Naar de scouts komen we in volledig uniform (behalve wanneer de leiding dit anders vermeld heeft).
Een uniform bestaat uit:

• Bruin scoutshemd met kentekens
  • Geel-zwarte das
  • Kaki-groene broek, rok of short

En eventueel uit:

• Scoutsriem
  • Scouts t-shirt

Voor alle takken is het scoutsuniform verplicht, behalve voor de kapoenen waarvoor een das met het jaarkenteken voldoet.

Klik hier voor meer informatie.