Scouts en Gidsen Vilvoorde presenteert: Stroomloop!

Heb je tijdens de lockdown de loopkriebels te pakken gekregen? Of ben je al langer dan vandaag een fervent sporter? Of gewoon zin in een nieuwe uitdaging? Dan is Stroomloop zeker iets voor jou! Inschrijven kan vanaf nu via stroomloop.be. De plaatsen zijn beperkt en het enthousiasme is groot, dus snel inschrijven is de boodschap!

Al vele jaren organiseert de leiding Skoetefest en Skoetekafee, een bruisend festivalweekend. Dit jaar stellen we een splinternieuw, coronaproof alternatief voor: Stroomloop. Een trail waarbij je Vilvoorde en omstreken op een toffe, kunstzinnige en sportieve manier kan verkennen. Stroomloop vindt plaats op 24 april en heeft als start en finish het oude Ruiterijcomplex in park Drie Fonteinen, waar ook Skoetefest thuis was. 

WAT IS STROOMLOOP?

Stroomloop is een unieke belevingsrun in Vilvoorde, tussen de Zenne en de Tangebeek. In 7, 14 of 21 km loop je doorheen de natuurrijke Brusselse Noordrand. Muziek en kunst van lokale bodem kleuren het parcours en zorgen voor een onvergetelijke loopervaring!

In verbinding met elkaar en met de natuur. Met Stroomloop trachten we het groene karakter van de Brusselse Rand in de verf te zetten op een duurzame manier. Het parcours zoekt de natuur op te midden van een grootstedelijke regio en verbindt letterlijk en figuurlijk verschillende groene plekken. Want wist je al dat er vroeger tussen de Zenne en de Tangebeek een grote open groene zone liep? Doorheen de jaren versnipperde deze zone echter in verschillende kleinere gebieden: Drie Fonteinen, Tangebeekbos en Open kamers Koningslo. Onze ambitie? Deze versnipperde eilandjes weer met elkaar in verbinding te brengen. Het parcours is uitgestippeld met respect voor de unieke kenmerken van de omgeving, gaande van de weidse vergezichten rond Koningslo, over de historische parkstructuur van Drie Fonteinen tot de ongerepte natuur van de Tangebeek

Onverharde bospaden, modderige holle wegen en pittige hellingen, Stroomloop heeft het allemaal.  Laat je meevoeren met de stroom en ontdek wat er schuilt in de schaduw van de stad. Hoewel de natuur al veel te bieden heeft, Stroomloop heeft nog meer in petto. Laat je onderweg verrassen! Muziek, kunst en ander entertainment van lokale bodem kleuren het parcours en zorgen voor een onvergetelijke loopervaring, van start tot finish.

IETS VOOR MIJ?

Op zoek naar een uitdagend doel op jouw maat? Ga je als nieuwsgierige beginner voor de 7 km, word je helemaal enthousiast van 14 km of durf je 21 km te verorberen? Je vindt sowieso een afstand die bij jouw ambities aansluit. Lopen doe je volledig op je eigen tempo, je looptijd wordt geregistreerd met professionele tijdsregistratie.

PRAKTISCH

  • 24 april 2021 - Kies je starttijd bij inschrijving
  • Ruiterijcomplex - Park Drie Fonteinen
  • 100% coronaproof - Lopers vertrekken gespreid, zo blijft het lekker rustig onderweg
  • Tickets & info: stroomloop.be - Inschrijven is verplicht!

Klinkt dit als muziek in jouw oren? Haast je dan naar onze site en reserveer snel jouw ticket!

Blijf je graag op de hoogte van het laatste Stroomloop nieuws? Volg ons op Facebook en Instagram!

Sportieve linker

Team Stroomloop