Groepsarchief

Scouts en Gidsen Vilvoorde bouwt aan haar verleden. Opgericht in 1936, kenden we reeds een rijke geschiedenis. Daarover lees je via deze link meer. Om dit waardevolle verleden nog beter in kaart te brengen en door te geven aan de toekomstige generaties Vilvoordse scouts en gidsen starten we ons eigen groepsarchief! 

Oproep archiefmateriaal

Een archief zonder archiefstukken, is zoals een scout zonder zijn totem, ondenkbaar. Wij zijn daarom op zoek naar foto's, verslagen, krantenknipsels, objecten of eender wat met een link naar onze scouts uit lang of minder lang vervlogen tijden. Wij beseffen maar al te goed dat aan sommige stukken een grote emotionele waarde hangt. Daarom gaan wij graag in gesprek om onze doelen duidelijk te maken en ervoor te zorgen dat beide partijen zich kunnen vinden in de overdracht. Deze kan vele vormen aannemen, bijvoorbeeld een schenking, een bruikleen, maken van kopieën ... . Voor ieder wat wils. 

Werking groepsarchief

Op één centraal punt, veilig achter slot en grendel, trachten we in de best mogelijke omstandigheden ons waardevolle archief te bewaren. Hiervoor maken we onder meer gebruik van gesloten kasten (tegen stof en zonlicht), zuurvrije dozen (tegen vocht) en een professioneel opgestelde inventaris. Bovendien hebben slechts enkele verantwoordelijken toegang tot de kasten om op die manier het overzicht te bewaren. Met andere woorden: het archief is in veilige handen! Wil je gebruik maken van de inhoud van ons archief, neem dan gerust contact met ons op. 

Contact

Ben jij of ken jij iemand die in het bezit is van dit materiaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren! Dit kan via een mail naar archief@scoutsengidsenvilvoorde.be, via onze facebookpagina of spreek ons gerust aan voor of na een zondagse vergadering.